Navigation

Herhaling: Novo Holdings investeert in Novo Nordisk - 7 miljard jaarlijks tot 2030

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Novo Holdings, de belangrijkste aandeelhouder van de Deense farmaceut Novo Nordisk $NVO, is van plan om tegen 2030 jaarlijks tot wel $7 miljard te investeren, aldus de Financial Times. Dit wordt mogelijk gemaakt door inkomsten uit haar belang in Novo Nordisk en andere investeringen. Onlangs kocht Novo Holdings het bedrijf Catalent voor 16,5 miljard dollar, waardoor er meer productiefaciliteiten zijn vrijgesteld voor Novo Nordisk.

Het bericht in The Financial Times geeft aan dat Novo Nordisk ook een op de lange termijn toenemende vraag ziet naar haar afslankmedicijnen. We zijn op een opwaartse trend gaan zitten in december 2022 toen de koers op $71,5 stond en zien een verdere stijging.

De laatste tijd is er een versnelling te zien in de koersstijging. Op zich maakt dit een correctie mogelijk, maar het is ook mogelijk dat er een hoger plateau wordt bereikt. In ieder geval voorzien we veel meer winst in de toekomst.

Novo Nordisk De groeiende investeringsportefeuille levert aantrekkelijke rendementen op, waardoor Novo Holdings meer geld heeft om te investeren, met name door het succes van medicijnen zoals Ozempic en Wegovy.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.