Navigation

Novo & Lilly: Goldman Sachs ziet positief effect economie afslank medicijnen - reeds op up

Novo & Lilly: Goldman Sachs ziet positief effect economie afslank medicijnen - reeds op up

Goldman Sachs zegt dat obesitasmedicijnen het Amerikaanse BBP met 1% zouden kunnen verhogen door efficiëntiewinsten als gevolg van lagere obesitaspercentages.

Met obesitas die meer dan 40% van de Amerikanen treft, zou het verminderen van de percentages via GLP-1's, die tegen 2028 mogelijk 10-70 miljoen gebruikers zien, de productiviteit en het BBP aanzienlijk kunnen verbeteren.

Novo Nordisk

Wij zijn in een redelijk vroeg stadium ingestapt in het aandeel Novo Nordisk $NVO. Dit had inderdaad te maken met haar obesitasmedicijnen. Sindsdien is de koers fors gestegen en we verwachten een verdere rally in het aandeel. Wel willen we benadrukken dat er steeds meer concurrentie komt, omdat ook andere farmaceuten bezig zijn met afslankmedicijnen. Dit zou in de toekomst de koersstijging gemiddeld wat kunnen afremmen. Desalniettemin zijn de vooruitzichten sterk en blijven we op een up zitten.

Ely Lilly

Naast Novo Nordisk zijn we ook positief gestemd op het aandeel Eli Lilly [Lilly] $LLY, dat niet alleen bezig is met obesitasmedicijnen, maar ook met een therapie tegen Alzheimer. Ook dit aandeel beoordelen we alweer enige tijd positief. Voor Eli Lilly geldt dat we hier een verdere graduele stijging in voorzien, waarbij het bedrijf een sterk researchapparaat heeft, waardoor we constant in de komende jaren verwachten dat er nieuwe blockbusters worden toegevoegd aan haar productlijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.