Navigation

Epitomee gaat concurreren met afslank medicijn Novo Nordisk

Israëlische startup Epitomee heeft een afslank pil ontwikkeld die zonder medicijnen gewichtsverlies bevordert door zich in de maag op te blazen en een verzadigd gevoel te geven.

Het bericht is al eerder verschenen, maar nu is er ook kans dat de FDA in de VS goedkeuring gaat verlenen. Hierdoor is er nieuwe concurrentie opgestaan voor Novo Nordisk, dat met Wegovy tot nu toe een sterke marktpositie heeft. Ook Eli Lilly wordt een concurrent en waarschijnlijk zullen er meer volgen.

Ondanks dat dit mogelijk omzet kan afsnoepen van Novo Nordisk, is de afslankmarkt zo groot dat er ruimte is voor meerdere spelers. Op dit moment kan Novo Nordisk de vraag naar Wegovy niet aan en bouwt het extra productiecapaciteit.

Het aandeel Novo Nordisk zou misschien tijdelijk een onzekerder koerspatroon kunnen vertonen als beleggers de toegenomen concurrentie als risico zien. Toch denken wij dat dit tijdelijk is, aangezien de markt zeer groot is voor afslankmedicijnen en Novo Nordisk een bewezen trackrecord heeft. Daarom blijven wij dit aandeel zien als één van de betere lange termijn investeringen.

De innovatieve oplossing van Epitomee is in klinische onderzoeken meer dan 100.000 keer ingeslikt en goedgekeurd door de Europese en Israëlische regelgeving. Binnenkort wordt goedkeuring aangevraagd bij de Amerikaanse FDA.

Het product is voorgeschreven verkrijgbaar en is mogelijk in de toekomst vrij verkrijgbaar voor mensen die ongeveer 10 tot 30 pond willen verliezen. Epitomee voorziet ook andere toepassingen van hun technologie, zoals het inbrengen van medicijnen in de dikke darm.

In 2020 ontving Epitomee $17 miljoen van Nestle Health Science, dat zijn distributiepartner is geworden. In 2021 haalde het $ 50 miljoen op bij de Tel Aviv Stock Exchange.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.