Navigation

Novo Nordisk: met sterke cijfers - inkoop aandelen - al langer op up

Novo Nordisk, $NVO voor de Amerikaanse notering, heeft de verwachtingen overtroffen met de resultaten, aangezien de vraag naar Wegovy en Ozempic sterk blijft stijgen. Ook de outlook is sterk. Novo Nordisk verwacht dit jaar een verkoopgroei van 18% tot 26% bij constante wisselkoersen, gedreven door de grote vraag naar Wegovy en Ozempic.

We zitten al langer op een stijging en houden deze aan. Het enige wat eventueel de groei kan afremmen zijn de beperkingen van productiefaciliteiten voor haar afslankmedicijnen. Het bedrijf heeft ook een aandeleninkoopprogramma aangekondigd ter grootte van 20 miljard Deense kronen. Ook dat zal steun geven aan het aandeel. Reden om bullish te blijven en het aandeel te zien als een pensioenaandeel.

Enige cijfers

De verkoop steeg met 31% in Deense kronen en 36% bij constante wisselkoersen tot 232,3 miljard kronen ($33,71 miljard). De resultaten voor 2023 werden aangedreven door een sterke prestatie in de diabetes- en obesitaszorgdivisie, waarbij vooral obesitaszorg met 154% steeg tot 41,6 miljard.

De sterke vraag heeft echter de druk op de toeleveringsketen vergroot, wat heeft geleid tot periodieke beperkingen in de portefeuille. Het bedrijf reageerde door zwaar te investeren in de uitbreiding van de productiecapaciteit, met aankondigingen van investeringen van meer dan 75 miljard Deense kronen in 2023.

De voorzitter en CEO benadrukten dat ze ernaar streven om bestaande faciliteiten continu te laten draaien om aan de groeiende vraag te voldoen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.