Navigation

NXP: lager na cijfers - nu somber - maar ziet herstel - aanverwante Melexis

NXP Semiconductors $NXP heeft een lagere omzetverwachting voor het derde kwartaal aangekondigd dan analisten hadden verwacht, voornamelijk door een zwakke vraag vanuit de automarkt en toenemende geopolitieke risico's. De brutomarge verbeterde tot 57,3 procent, van 57,0 procent in de drie maanden ervoor en een jaar eerder wat een groene grasspriet is.

Dit leidde tot een daling van ongeveer 8% van hun aandelen in de nabeurshandel. Voor het derde kwartaal rekent NXP op een omzet van gemiddeld 3,25 miljard dollar, wat op kwartaalbasis een stijging van 4 procent zou zijn en op jaarbasis een daling van 5 procent.

Het aandeel NXP: Melexis

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.