Navigation

Nyxoah: lening 37,5 miljoen bij Europese Investeringsbank - high risk kanshebber

Nyxoah $NYXH, een bedrijf gespecialiseerd in behandelingen tegen obstructieve slaapapneu, heeft een lening van 37,5 miljoen euro afgesloten bij de Europese Investeringsbank (EIB). Deze lening valt onder het InvestEU-programma van de Europese Commissie.

Gebruik van de lening

Het opgehaalde bedrag zal worden ingezet voor onderzoek en ontwikkeling, alsook voor het opschalen van de productiecapaciteit om te voldoen aan de groeiende vraag vanuit Europa en de Verenigde Staten. Dit is cruciaal voor Nyxoah, dat recent aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt in de commerciële en klinische sectoren.

Voorwaarden van de lening

De eerste tranche van 10 miljoen euro heeft een jaarlijkse rente van 5 procent in contanten en een gekapitaliseerde rente van 5 procent. Deze tranche moet binnen vijf jaar worden terugbetaald.

In verband met de lening is Nyxoah van plan om zogenaamde "synthetische warrants" uit te geven aan de EIB, met een looptijd van 20 jaar. Deze warrants kunnen worden uitgeoefend na afloop van de EIB-leningen en geven de EIB het recht op een bedrag ter hoogte van de aandelenkoers, verminderd met een vooraf bepaald koersniveau.

Voor de eerste tranche wil Nyxoah 468.384 warrants uitgeven met een 'strike price' van 8,11 euro.

Eerdere financieringsronde

Op 2 juni meldde Nyxoah dat het bijna 5,4 miljoen aandelen heeft verkocht en daarmee ongeveer 50 miljoen euro heeft opgehaald. Deze aandelenuitgifte in de VS resulteerde in een verkoopprijs van 9,25 dollar (8,54 euro) per aandeel. Bovendien hebben de begeleidende banken hun optie uitgeoefend om 300.000 extra aandelen te kopen, waardoor de totale opbrengst steeg tot ongeveer 52,5 miljoen dollar (48,5 miljoen euro).

Het aandeel

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.