Navigation

Nyxoah: actiever gaan volgen na update - kans lancering Pivotal Dream in VS - apneu

Nyxoah: actiever gaan volgen na update - kans lancering Pivotal Dream in VS - apneu

Voorbeurs meldde het Belgische Nyxoah $NYXH een sterke omzetgroei over het laatste kwartaal van 2023. De verwachte omzet bedraagt ongeveer 1,8 miljoen euro, wat een stijging van 40 procent betekent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2022 en een toename van 87 procent vergeleken met het derde kwartaal van 2023.

Aandeel actiever volgen

Het aandeel Nyxoah hebben we tot nu toe op gepaste afstand gevolgd, maar overwegen nu actiever betrokken te raken. Zodoende zetten we het op de watchlist waarbij we nu nog niks doen. Dit komt door de groeiende aandacht voor aandelen in de biotech en gerelateerde sectoren in het algemeen, ondanks dat Nyxoah een relatief klein bedrijf is. Het heeft dus een hoog gok element.

Nyxoah zal later dit jaar de eerste resultaten van de Amerikaanse Pivotal Dream Trial presenteren. Dit kan op zijn vroegst al over enkele maanden zijn. Hierdoor is er een kans dat een Amerikaanse lancering in 2024 zal plaatsvinden. Dat zou een aardige opzwieper aan het aandeel kunnen geven. Het bedrijf heeft voldoende cash voor 2024, wat wel aangeeft dat er waarschijnlijk geld bij moet. Of via een lening of via een aandelenemissie, wat te verwachten valt. Daar zit altijd een risico in.

Terug naar de cijfers

De jaaromzet voor 2023 wordt geschat op ongeveer 4,3 miljoen euro, wat een groei van 41 procent betekent ten opzichte van 2022. Nyxoah sloot het jaar af met 48 actieve Duitse accounts.

Het bedrijf kijkt uit naar 2024, waarin het wacht op gegevens uit de Dream US Pivotal Trial, wat mogelijk de weg vrijmaakt voor goedkeuring van de Amerikaanse markt door de FDA. Ook wordt gekeken naar de bijdrage van de Resmed Commercial Partnership in Duitsland.

Nyxoah is een medisch technologiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van oplossingen voor de behandeling van Obstructieve Slaapapneu (OSA), de meest voorkomende slaapgerelateerde ademhalingsaandoening ter wereld

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.