Navigation

Nyxoah: ziet omzet sterk toenemen - visie op het aandeel

Nyxoah: ziet omzet sterk toenemen - visie op het aandeel

Nyxoah $NYXH, een bedrijf gespecialiseerd in innovatieve oplossingen voor slaapapneu, heeft zijn financiële resultaten bekendgemaakt. Nyxoah rapporteerde een aanzienlijke omzetgroei (zie verderop in dit artikel), aangedreven door een sterke toename in de verkoop van hun innovatieve productlijn voor de behandeling van slaapapneu.

De nettowinst bleef echter onder druk staan door hoge operationele kosten en investeringen in onderzoek en ontwikkeling. De vrije kasstroom (FCF) verbeterde, maar bleef negatief vanwege de voortdurende investeringen in de uitbreiding van de productielijnen en marktpenetratie.

De outlook voor Nyxoah blijft positief, met het management dat een verdere groei in de verkoopvolumes en marktaandeel verwacht. Het bedrijf heeft aangegeven dat de vraag naar hun producten in zowel bestaande als nieuwe markten toeneemt. Deze positieve trend is vooral zichtbaar in de Verenigde Staten en Europa, waar Nyxoah significante stappen heeft gezet in de marktacceptatie van hun innovatieve behandelingsoplossingen.

Onze visie op het aandeel

De financiële prestaties van Nyxoah tonen een bedrijf dat zich in een groeifase bevindt, met sterke omzetstijgingen en een toenemende marktaanwezigheid. De operationele kosten en negatieve vrije kasstroom blijven echter uitdagingen die aandacht vereisen. Het management blijft optimistisch over de toekomst, met plannen om de productlijnen verder uit te breiden en nieuwe markten te betreden.

Gezien de prestaties en vooruitzichten blijven we optimistisch over Nyxoah. We zien potentieel voor verdere groei en waardecreatie, vooral gezien de stijgende vraag naar hun producten en succesvolle marktpenetratie.

We zitten dus op een up en willen wel benadrukken dat dit een zeer speculatieve positie is. Je kan het zien als gokken, waarbij als het goed gaat de beloning heel hoog gaat worden.

Ondanks de uitdagingen met betrekking tot operationele kosten en negatieve kasstromen zien we dus winst. We behouden onze speculatieve opwaartse positie in Nyxoah.

Sterke punten

  • Omzetgroei: De omzet steeg aanzienlijk door een toename in de verkoop van hun slaapapneu behandelingsoplossingen.
  • Marktuitbreiding: Succesvolle marktpenetratie in de Verenigde Staten en Europa, wat bijdraagt aan de groei van het marktaandeel.
  • Innovatie: Voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe producten te lanceren en bestaande technologieën te verbeteren.
  • Vraag naar producten: Stijgende vraag naar innovatieve behandelingsoplossingen in zowel bestaande als nieuwe markten.

Zwakke punten

  • Operationele kosten: Hoge operationele kosten blijven een uitdaging, wat de nettowinst onder druk zet.
  • Negatieve vrije kasstroom: Ondanks verbeteringen blijft de vrije kasstroom negatief door voortdurende investeringen in uitbreiding en R&D.
  • Concurrentie: Sterke concurrentie in de markt voor slaapapneu behandelingen kan de marges onder druk zetten en de groeisnelheid beïnvloeden.

De cijfers

Nyxoah realiseerde een omzet van 1,2 miljoen euro over de eerste drie maanden van 2024, wat een groei van 170 procent betekent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2023.

Het verlies bleef met iets meer dan 11,8 miljoen euro vrijwel gelijk aan de rode cijfers van het eerste kwartaal van vorig jaar. De totale kaspositie bedroeg 44,3 miljoen euro aan het einde van maart.

Het management meldde dat de centrale DREAM-studie in de VS de co-primaire eindpunten bereikte op een intent-to-treat-basis en sterke AHI-reducties liet zien in liggende en niet-liggende slaaphoudingen. Daarnaast werd de voorbereiding van de vierde en laatste PMA-module voor indiening dit kwartaal vermeld.

Toelichting van de CEO

"In het eerste kwartaal van 2024 hebben we significante vooruitgang geboekt in de uitbreiding van onze markt en het verbeteren van onze productaanbiedingen. Onze investeringen in onderzoek en ontwikkeling beginnen vruchten af te werpen, en we zien een sterke toename in de vraag naar onze innovatieve oplossingen voor slaapapneu. We blijven ons richten op het vergroten van onze marktaanwezigheid en het leveren van waarde aan onze aandeelhouders." - CEO van Nyxoah

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.