Navigation

Obligaties: veiling 10-jarige Amerikaanse obligaties - kan stemming beïnvloeden

Vandaag worden er voor 37 miljard dollar aan 10-jarige Amerikaanse obligaties geveild. Dit kan invloed hebben op de markten. Nadat eind vorig jaar de veiling van 30-jarig papier slecht verliep, ontstond er een kortstondige daling op de aandelenmarkten. Daarna zijn de veilingen, ook van langer paper, juist goed verlopen.

Ook de veiling van vandaag verwachten we geen verstoring van. Daarom zien we het als neutraal en afhankelijk van de algemene stemming, zelfs als mild positief voor risicovolle activa.

Wat betreft de marktrente lijkt de fair value van de 10-jarige Amerikaanse obligatie rond de 4% te liggen. We verwachten echter dat later dit jaar de yield (stijgende obligatierendementen) verder zal dalen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.