Navigation

Obligaties: yields gedaald na onveranderde rente Fed

Na de Fed-meeting zijn de rendementen op obligaties gedaald. Het 10-jarige papier in de VS staat weer onder de 5%. Deze grens van 5% lijkt steeds meer de lijn in het zand te worden.

Mocht dat zo zijn, dan kan dit zelfs positief worden uitgelegd. Immers, de markt is de laatste weken bezorgd geweest dat de yields op het tienjarige papier zouden stijgen tot ruim boven dit 5% niveau.

Ook de lange rente is belangrijk en het kan wel eens zo zijn dat de angst van een yield van 7 of 8 procent overdreven is en niet zal worden behaald.

Al met al willen we niet op de zaken vooruitlopen, maar wie weet begint de markt langzamerhand te wennen aan hogere rentetarieven en is er zelfs te veel vrees dat de rente nog verder zal stijgen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.