Navigation

Obligaties: grootste daling netto long-posities sinds mei 2020 - heroverweging acties Fed

Bond traders, die aanvankelijk rekenden op meer dan zes renteverlagingen door de Federal Reserve dit jaar, heroverwegen deze visie. De recente Treasury-klantenenquête van JPMorgan toont de grootste daling in netto long-posities sinds mei 2020.

Terwijl er een vermindering is in longposities worden nieuwe shortposities geopend. Dit weerspiegelt twijfel over de bereidheid van de centrale bank om snel af te stappen van haar anti-inflatiebeleid. Het geeft zodoende aan dat er weer "bets" worden geopend voor een oplopende rente en dalende obligatiekoersen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.