Navigation

Obligaties & aandelen: terugkoopprogramma VS $50 miljard - wat betekent dit

De Verenigde Staten hebben aangekondigd dat ze een programma van $50 miljard starten voor het terugkopen van staatsobligaties. Dit programma begint in augustus met $8,5 miljard, gevolgd door $31,5 miljard in september en $10 miljard in oktober. Het doel van deze maatregel is om het aanbod van obligaties te beheren en de liquiditeit op de markt te verhogen.

Het terugkopen van staatsobligaties betekent dat de overheid geld in de financiële markten injecteert. Dit zorgt ervoor dat er meer kapitaal beschikbaar komt voor investeringen en andere economische activiteiten, waardoor de liquiditeit op de markt toeneemt.

Door het aanbod van staatsobligaties te verminderen, kan de overheid ook de prijzen van de resterende obligaties stabiliseren of zelfs verhogen, wat invloed heeft op de rendementen (rentevoeten) van deze obligaties.

Effect op beleggers

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.