Navigation

Indices en rente: steun vanuit de ECB voor trend risk assets

Indices en rente: steun vanuit de ECB voor trend risk assets

De financiële markten hebben positief gereageerd op de onveranderde rente van de ECB. Dit komt vooral omdat, terwijl ook de groeiverwachtingen naar beneden werden herzien, de inflatieverwachtingen duidelijk zijn verlaagd.

Lagarde laat tijdens de persconferentie weten dat de inflatie altijd nog hoger dan verwacht kan uitkomen, afhankelijk van de loonontwikkelingen. In ieder geval hebben traders na de meeting van vandaag hun verwachtingen voor het aantal renteverlagingen dit jaar van de ECB weer naar boven bijgesteld.

Traders voorzien nu 4 renteverlagingen van 25 basispunten in plaats van 3 dit jaar. Het gevolg is dat de financiële markten zich minder zorgen maken om een tragere economische groei en vooral kijken naar de renteontwikkelingen, die inderdaad positief zijn voor risk assets.

Dit betekent dat risk assets waarschijnlijk verdere steun krijgen vanuit de rente qua trend in de komende maanden. Hoewel dit niet direct een rally betekent, zal de rente naar verwachting opnieuw een ondersteunende factor worden en wijst dit uit dat de langere trend van indices naar boven is en is de kans aanwezig dat obligaties stijgen in Europa (dalende rente).

Terwijl de persconferentie nog gaande is en na de officiële meeting blijven we daarom van mening dat onderliggende trends van de markten (aandelen) opwaarts blijft, ondanks de jo-jo die op korte termijn zichtbaar kan zijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.