Navigation

Obligaties: vandaag veiling 30-jarig papier VS - weer belangrijk voor aandelen

Nadat gisteren de veiling van 10-jarig papier beter verliep dan verwacht, krijgen we vandaag een nieuwe test voor de financiële markten. Vandaag wordt voor 25 miljard aan 30-jarige Amerikaanse obligaties geveild door de Amerikaanse overheid.

Nog even terugkomend op gisteren, de veiling van 10-jarig papier was de grootste ooit met 42 miljard. Die was dus beter dan verwacht en dat leidde ertoe dat de aandelenmarkt hier ook weer positief op reageerde.

Als de veiling vanmiddag ook goed verloopt, rekenen we erop dat de kans groot is dat aandelen hier weer positief op gaan reageren. Mocht het tegenvallen, dan is het mogelijk dat de koersstijgingen worden afgeremd.

Vanavond onze tijd om 19.00 uur wordt bekendgemaakt hoe deze veiling is verlopen en dat is 1 uur New York tijd.

De veiling van vandaag van 30-jarig papier is belangrijk omdat eind vorig jaar één van deze veilingen teleurstellender verliep dan verwacht, waarop aandelenkoersen juist naar beneden gingen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.