Navigation

China: geeft startschot voor schuldverkoop $140 mrd om economie te stimuleren

De Chinese autoriteiten willen langlopende obligaties ter waarde van 1 biljoen RMB ($140 miljard) gaan aanbieden. Deze obligaties zijn bedoeld voor lange termijn projecten en kunnen helpen om de schuldenlast van lokale overheden te verminderen.

Het is ook bedoeld om de financiële lasten voor de middellange termijn niet uit de hand te laten lopen. China zit nog steeds in het slop, met zowel een financiële als een vastgoedcrisis. Ook dalende bevolkingsaantallen hebben effect op de economie gehad, nadat China eerder het één-kind-beleid invoerde, dat later overigens werd afgeschaft.

De nieuwe obligaties verschillen van normale staatsobligaties omdat het geld dat wordt opgehaald bestemd is voor specifieke doeleinden. Dit is de vierde ronde van de uitgifte van speciale staatsobligaties, na een verkoop in 1998 om staatsbanken te herkapitaliseren en in 2007 om het staatsinvesteringsfonds op te zetten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.