Navigation

OCI: Verkoopt Iowa Fertilizer Company aan Koch voor 3,6 miljard dollar

OCI Global [OCI] $OCI heeft de volledige verkoop van zijn belangen in Iowa Fertilizer Company LLC (IFCO) aan Koch Ag & Energy Solutions (KAES) succesvol afgerond, voor een bedrag van 3,6 miljard dollar.

Deze transactie vormt een belangrijke stap in de strategie van OCI om waarde te creëren voor zijn aandeelhouders. De kans van een tijdelijk "rip" van het aandeel is aanwezig. Het is echter geen reden om een langdurige stijging te zien.

De verwachte totale bruto-opbrengst van de recente verkopen van Fertiglobe, IFCO, en OCI Clean Ammonia bedraagt ongeveer 9,5 miljard dollar.

De Iowa Fertilizer Company is groene stikstoffabriek in Iowa en sinds 2017 operationeel. Het project markeerde de bouw van de eerste nieuwe stikstoffabriek in de Verenigde Staten in meer dan 25 jaar en was het grootste particuliere bouwproject in de geschiedenis van Iowa.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.