Navigation

Oekraïne: Enkele EU- en NAVO-lidstaten overwegen troepen te sturen

Oekraïne: Enkele EU- en NAVO-lidstaten overwegen troepen te sturen

De Slovaakse premier Robert Fico beweert dat enkele EU- en NAVO-lidstaten overwegen troepen naar Oekraïne te sturen. Hij deed deze uitspraak na een regeringsvergadering, zonder bronnen te vermelden.

Fico uitte zijn bezorgdheid over mogelijke bilaterale overeenkomsten tussen lidstaten en Oekraïne, die volgens hem de spanning zouden doen escaleren. Hij heeft eerder de soevereiniteit van Oekraïne in twijfel getrokken en pleit voor een compromis met Rusland.

President Macron van Frankrijk zegt dat van alles is besproken, maar dat er geen consensus is bereikt over het sturen van soldaten naar Oekraïne. Hij benadrukt dat niets kan worden uitgesloten. Macron voegde eraan toe dat hij vasthoudt aan strategische ambiguïteit over het sturen van troepen naar Oekraïne en dat hij het dus niet kan uitsluiten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.