Navigation

Olie: stijgt fors - risicopremie terug - nog steeds op een stijging

De olieprijzen stegen donderdag met meer dan 3%. Marktwaarnemers schrijven dit toe aan oplopende spanningen in het Midden-Oosten nadat er geen staakt-het-vuren komt tussen Israël en Hamas. Onlangs was de risicopremie juist uit olie gelopen. Nu is deze weer terug. Wij zitten nog steeds op een stijging van olie.

Verstoringen in de oliehandel als gevolg van aanvallen op scheepvaart door door Iran gesteunde rebellen dragen bij aan de marktspanningen. Sterker dan verwachte afnames in benzine- en midden-distillaatvoorraden in de VS waren ook een factor bij het optimisme.

Onderhoud aan raffinaderijen in de VS en dieseltekorten in Europa kunnen de prijzen ondersteunen. De vraag van belangrijke consumenten zoals India en de VS ondersteunen ook het teruggekeerde marktoptimisme.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.