Navigation

Herhaling: Olie: OPEC verlaagt prognose voor 2025 - China - prijs lager

De OPEC verwacht dat de wereldwijde vraag naar olie in 2025 met 1,8 miljoen vaten per dag zal groeien, gesteund door een sterkere Chinese economie. Echter. dit is een vertraging ten opzichte van de verwachte groei van 2,2 miljoen vaten per dag in 2024.

De nieuwe prognose heeft de olieprijs lager gebracht, hoewel olie al voor dit rapport in de min stond. De OPEC geeft hiermee aan dat er mogelijk een groter risico komt van een overaanbod. Wel wordt de olieprijs op lagere niveaus ondersteund doordat de Amerikanen hun voorraden willen aanvullen.

Wij zitten rond het huidige niveau up op in contracten op WTI voor december. Deze gok houden we vast. Het is ook een verzekering geworden tegen eventuele grotere militaire escalaties in het Midden-Oosten.

Tot slot, als olie daalt is dat een meevaller voor inflatie. En als de OPEC gelijk heeft, zal China ook in 2024 en 2025 zware economisch jaren doormaken.

De wereldwijde economische groei wordt verwacht te stijgen tot 2,8 procent in 2025, met de VS die naar verwachting met 1,5 procent groeit en de eurozone met 1,2 procent. OPEC voorspelt dat niet-OPEC-landen hun olieproductie in 2024 met 1,3 miljoen vaten per dag zullen laten groeien, terwijl het voor 2025 stabiliteit voorziet.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.