Navigation

Olie: nieuwe boorinstallaties scherpste daling in 3 jaar

Otavio (Tavi) Costa van Crescat Capital  schrijft dat energiebedrijven hebben gemeld dat het aantal operationele boorinstallaties (operating rigs) de scherpste daling in 3 jaar heeft doorgemaakt.

Het gebrek aan urgentie bij deze bedrijven om de productie te verhogen, opent de weg voor een nieuwe sterke stijging van olie en gasprijzen, wat uiteindelijk verdere opwaartse druk op inflatie veroorzaakt, aldus Costa.

Hij ondersteunt deze bevindingen met feiten. Vanwege de lage investeringen is het inderdaad waarschijnlijk dat de olieprijs zal stijgen, aangezien er nog steeds een hoge vraag naar energie wordt verwacht. Momenteel komt nog steeds 80% van de energiebehoefte uit fossiele brandstoffen. Wij zitten nog steeds op een up in olie.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.