Navigation

Ontex: nieuw en beter incontinentieproduct voor jongeren - het aandeel

Ontex: nieuw en beter incontinentieproduct voor jongeren - het aandeel

Ontex $ONTEX brengt dit najaar een verbeterd incontinentieproduct voor jongeren op de markt. Dit beschermend ondergoed is ontworpen om de psychologische impact van incontinentie tijdens de adolescentie te verminderen en biedt zowel bescherming als discretie.

Het nieuwe Ontex beschermend ondergoed is op maat gemaakt voor kinderen van 3 tot 15 jaar die 's nachts moeite hebben met blaascontrole, ook al blijven ze overdag droog, of die een handicap hebben waardoor ze hun blaas niet meer onder controle hebben.

Deze producten worden geproduceerd door Ontex-fabrieken met behulp van het groeiende HappyFit productplatform en zullen verkrijgbaar zijn via de detailhandel en de online verkoopkanalen van Ontex in Europa, met ruimte voor uitbreiding naar andere regio's.

Ze zijn gemaakt van absorberende materialen voor zware bescherming tegen bedplassen, een chassis met zachte en stille materialen voor discretie dat ook een verbeterde pasvorm biedt. De productie heeft ook een aanzienlijk lagere impact op het milieu dan eerdere concepten. Tijdens de productie wordt ook het afval geminimaliseerd.

De visie op het aandeel Ontex

In de afgelopen maanden heeft Ontex verschillende belangrijke ontwikkelingen en initiatieven aangekondigd die bijdragen aan hun voortdurende transformatie en groei. Vorig jaar in mei zijn we gaan kopen gezien de herstructurering en de onderwaardering in het aandeel in een sector die constante vraag blijft kennen.

Het aandeel blijft mooi boven de VWAP's liggen zoals te zien aan de chart, wat inhoudt dat kopers in controle zijn. We sluiten het zelfs niet uit dat we het aandeel in de Free Ride-portfolio gaan opnemen. (Hier de uitleg.)

Eerder hebben we al aandacht besteed aan Ontex vanwege hun strategische veranderingen en innovaties, en de recente aankondigingen onderstrepen hun inzet om zich aan te passen en te verbeteren.

In mei 2024 introduceerde Ontex de Stop&Lock Anti-Leak technologie in hun babyverzorgingsproducten. Deze innovatieve technologie omvat voor- en achterbarrières in luiers voor pasgeborenen en mini-maten, die 360 graden bescherming bieden tegen lekken. Deze ontwikkeling helpt ouders door hun zorgen over grote lekken te verminderen en de noodzaak van frequente kledingwissels te beperken. De technologie werd eerst geïntroduceerd in Noord-Amerika en zal in juni bij een grote Europese retailer beschikbaar zijn. Dit benadrukt Ontex' streven naar het verbeteren van gebruikersgemak en tevredenheid.

Daarnaast blijft Ontex zich inzetten voor duurzaamheid en innovatie. Hun recente introductie van slimme luiers met gerecyclede sensoren, die de verzadigingsniveaus nauwkeurig meten en verzorgers waarschuwen wanneer het tijd is om te verschonen, toont aan dat zij continu investeren in technologieën die zowel praktisch als milieuvriendelijk zijn.

Financieel gezien heeft Ontex sterke resultaten geboekt in de eerste helft van 2024 (zie ook eerdere artikelen). Ze hebben plannen aangekondigd voor strategische herstructureringen om de productie en distributie in België te versterken. Deze stappen zijn onderdeel van hun bredere strategie om de winstgevendheid te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen.

Dit alles maakt deel uit van hun voortdurende inspanningen om hun positie in de markt te versterken en hun productenaanbod te optimaliseren.

De recente ontwikkelingen laten duidelijk zien dat Ontex actief blijft innoveren en zich aanpast aan de veranderende marktvraag, terwijl ze hun strategische doelen blijven nastreven.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.