Navigation

Ontex: introduceert innovatieve technologie voor babyluiers - het aandeel

Ontex: introduceert innovatieve technologie voor babyluiers - het aandeel

Ontex Group [Ontex] $ONTEX introduceert de innovatieve Stop&Lock Anti-Leak-technologie in babyverzorging. Deze technologie, toegepast in babyluiers voor pasgeborenen en mini-maten, omvat barrières aan de voor- en achterkant van de luiers. De technologie is al succesvol geïntroduceerd in Noord-Amerika en zal in juni bij een grote Europese retailer beschikbaar zijn.

De Stop&Lock Anti-Leak-technologie biedt 360 graden bescherming tegen lekken, wat comfort voor de baby verhoogt en de bezorgdheid van ouders vermindert. Uit onderzoek blijkt dat 20% van de ouders zich zorgen maakt over grote lekkende luiers, wat uitstapjes, slaap en spel van de baby verstoort. De Ontex barrières verminderen de noodzaak voor frequente luierwissels door bescherming tegen urine en vloeibare ontlasting aan vier kanten.

Het aandeel Ontex

Gezien steeds meer positieve ontwikkelingen is Ontex goed gepositioneerd voor verdere groei en kan het aantrekkelijk zijn voor beleggers die willen profiteren van hun verbeterde financiële prestaties en strategische vooruitgang. De nieuwe Stop&Lock Anti-Leak-technologie kan wel eens gaan leiden tot extra omzet. Wij zitten al op een stijging vanaf 8,1 euro.

Sterke financiële prestaties in 2024

Ontex heeft recent een sterke groei en verbetering in financiële prestaties laten zien, ondanks de uitdagingen van de markt. In het eerste kwartaal van 2024 rapporteerde Ontex een totale groepsomzet van €551 miljoen en een aangepaste EBITDA van €65 miljoen, wat een aanzienlijke verbetering vertegenwoordigt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Schuldenlast verminderd

Het bedrijf heeft zich gericht op het verminderen van zijn schuldenlast, wat resulteerde in een verlaging van de netto financiële schuld tot €646 miljoen aan het einde van maart 2024, een daling van €20 miljoen in vergelijking met het begin van het jaar. Dit werd mogelijk gemaakt door sterke EBITDA-cijfers die de operationele groei en investeringsbehoeften ondersteunden.

Strategische stappen en innovatie

Ontex heeft strategische stappen ondernomen, zoals de verkoop van hun Algerijnse activiteiten, om de focus te leggen op kernmarkten en zo de bedrijfsvoering te optimaliseren. De voortdurende innovatie en investering in technologie, zoals de geïntroduceerde Stop&Lock Anti-Leak-technologie voor babyluiers, dragen bij aan de groei en versterking van hun marktpositie.

Duurzaamheid en toekomstvisie

Het bedrijf heeft bovendien indrukwekkende stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Ontex streeft ernaar om tegen 2030 klimaatneutraal te opereren en investeert in circulaire oplossingen en transparantie binnen hun toeleveringsketen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.