Navigation

Ontex: beter dan verwacht - kans stijging

Ontex $ONTEX boekte een omzetstijging van 15% en verdubbelde de EBITDA in het tweede kwartaal, waardoor de jaarvooruitzichten werden verhoogd. De verbetering van de winstmarge speelde hierbij een rol. Gecorrigeerd voor  wisselkoerseffecten steeg de omzet met 13% op jaarbasis.

De aangepaste EBITDA steeg met 129% dankzij hogere verkoopprijzen en lagere operationele kosten. De aangepaste EBITDA-marge steeg tot 9,7%. De bedrijfswinst was 19 miljoen euro, in tegenstelling tot een verlies van 85 miljoen vorig jaar.

In een macro-economische omgeving die onzeker blijft, benadrukte Ontex dat het in de eerste jaarhelft solide resultaten behaalde en verhoogde daarom de vooruitzichten voor 2023 naar de bovenkant van de eerder aangegeven verwachting.

Ontex verwacht nu een omzetgroei met hoge enkele cijfers in de  zogeheten Core Markets. Ontex rekent verder op een aangepaste EBITDA-marge voor de kernmarkten aan de bovenkant van de eerder afgegeven vork van 8 tot 10 procent.

Ontex zegt dat de beëindigde bedrijfsactiviteiten in de opkomende markten een positieve bijdrage zullen blijven leveren aan de aangepaste EBITDA en de vrije kasstroom.

Ontex haar schuld tegen het einde van het jaar terug te brengen tot minder dan 3,75 keer de EBITDA.

Visie op Ontex na de cijfers: herhaling bullish visie

Na de cijfers herhalen we onze positieve waardering op Ontex die we sinds mei hebben. Wel moeten we erbij vermelden dat het aandeel zich in het "high risk" gedeelte bevindt. De cijfers bevestigen de turn-around en dat maakt het aandeel goedkoop. Er is een duidelijke verbetering zichtbaar en het management verdient een pluim door nu goed in te grijpen en het schip weer in de vaart te krijgen. Al met al blijven we na de cijfers bullish op Ontex nadat we op 8,1 euro het aandeel op een up hebben gezet.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.