Navigation

Ontex: hogere outlook - al op up - instant view

Dit is een instant view. Later vandaag komen we met een update.

Ontex $ONTEX heeft zijn verwachtingen voor het volledige boekjaar 2024 verhoogd op basis van sterke resultaten in de eerste jaarhelft. Wij zitten al op een stijging van het aandeel en zien deze verhoging als een signaal dat het bedrijf inderdaad de weg naar boven heeft gevonden. Later vandaag komen we terug op de cijfers en we blijven een stijging van het aandeel zien.

CEO Gustavo Calvo Paz gaf aan dat belangrijke strategische mijlpalen werden bereikt, waaronder succesvolle desinvesteringen en efficiëntiewinsten door een kostentransformatieprogramma. Hierdoor kunnen de activiteiten in Noord-Amerika en Europa groeien en versterken.

De omzet in kernmarkten steeg in het tweede kwartaal naar 456 miljoen euro, een toename van 2% op vergelijkbare basis, gedreven door een volumegroei van 5% ondanks een prijsdaling van 3%. Analisten hadden een iets hogere omzetgroei van 3% verwacht. De aangepaste EBITDA steeg met 32% naar 57 miljoen euro, boven de analistenverwachtingen van 53 miljoen euro. De totale groepsomzet was 531 miljoen euro met een aangepaste EBITDA van 65,2 miljoen euro en een marge van 12,3%.

Op basis van deze resultaten heeft Ontex zijn outlook voor 2024 verhoogd. Het bedrijf verwacht nu een omzetgroei van 4 tot 5% op vergelijkbare basis, een aangepaste EBITDA-marge van 12%, en een vrije kasstroom van meer dan 20 miljoen euro. De schuldratio zal tegen het einde van het jaar verder dalen tot onder 2,5.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.