Navigation

Herhaling: Oralcle & Palantir: kondigen samenwerking aan - visie op ontwikkeling

Herhaling: Oralcle & Palantir: kondigen samenwerking aan - visie op ontwikkeling

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Oracle $ORCL en Palantir $PLTR hebben een partnerschap aangekondigd om veilige cloud- en AI-oplossingen te leveren met als doel bedrijven en overheden te ondersteunen. Deze samenwerking brengt de technologische expertise van beide bedrijven samen om geavanceerde oplossingen te bieden die voldoen aan de groeiende behoeften van klanten op het gebied van data-analyse, beveiliging en kunstmatige intelligentie.

Het aandeel Oracle

Terwijl we Palantir met interesse, maar op afstand volgen, markeert de samenwerking voor Oracle een strategische stap om zijn positie in de cloudmarkt te versterken. Door de krachten te bundelen met Palantir, een bedrijf op het gebied van datamanagement en analytics, kan Oracle zijn klanten een breder scala aan geavanceerde oplossingen bieden. Dit kan resulteren in een grotere klanttevredenheid en een verhoogde concurrentiepositie ten opzichte van andere cloudproviders.

Op 12 maart presenteerde Oracle zijn cijfers die de verwachtingen overtroffen. De operationele kasstroom van Oracle bedroeg $18,2 miljard en de vrije kasstroom was $12,3 miljard in de afgelopen twaalf maanden.

Ondanks deze positieve resultaten hebben we nog geen actie ondernomen met betrekking tot het aandeel, dat volgens onze analyse een nieuwe richting en groeimogelijkheden lijkt in te slaan. Dat is positief. Hoewel we de voorkeur geven aan een dip om te kopen, sluiten we niet uit dat we zelfs bij een uitbraak uit het huidige trendkanaal instappen.

Een veelbelovend aspect van Oracle's toekomst is de voortgang op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Het bedrijf heeft geïnvesteerd in AI-technologieën, en deze investeringen beginnen nu hun vruchten af te werpen. Bijvoorbeeld, de Gen2 Cloud Infrastructure business van Oracle vertoonde een groei van 53% in het derde kwartaal (laatste gemeten kwartaal), wat aangeeft dat de vraag naar hun AI-infrastructuur aanzienlijk hoger is dan het aanbod.

De sterke vrije kasstroom van $12,3 miljard biedt Oracle de nodige financiële flexibiliteit om verdere groei te stimuleren, nieuwe technologieën te ontwikkelen en waarde te creëren voor zijn aandeelhouders.

Palantir

Voor Palantir biedt de samenwerking met Oracle de mogelijkheid om zijn expertise op het gebied van data-analyse en kunstmatige intelligentie verder uit te breiden naar nieuwe marktsegmenten. Door de toegang tot de uitgebreide cloud-infrastructuur van Oracle kunnen ze hun oplossingen aanbieden aan een bredere klantenkring, inclusief grote ondernemingen en overheidsinstanties die op zoek zijn naar geavanceerde data-analyse en beveiligingsoplossingen.

Nieuwe innovaties

De samenwerking kan ook leiden tot nieuwe innovaties op het gebied van cloud- en AI-technologieën, waardoor beide bedrijven kunnen profiteren van gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen. Dit kan resulteren in een verbeterde concurrentiepositie en een versterkte marktpositie voor zowel Oracle als Palantir.

Resumerend

Al met al lijkt de samenwerking tussen Oracle en Palantir veelbelovend te zijn voor beide bedrijven, met de mogelijkheid om nieuwe marktkansen te benutten, klantrelaties te versterken en gezamenlijke innovaties te stimuleren.

Het nieuws kan gunstig uitpakken voor Palantir, maar vinden we een enigszins duur aandeel. Bij een dip we gaan we misschien kopen. De groeivooruitzichten worden wel steeds beter.

Oracle is goed gepositioneerd voor toekomstig succes, met veelbelovende vooruitzichten op AI-gestuurde innovaties en een solide financiële basis. Daarom is de kans evident toegenomen om op een gegeven moment in te stappen. We blijven de ontwikkelingen volgen en komen hier te zijner tijd op terug als we wel overgaan tot actie.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.