Navigation

Oracle: weer hoger - OpenAI - reeds op up - stop inleggen - weer een free ride

Oracle: weer hoger - OpenAI - reeds op up - stop inleggen - weer een free ride

De absoluut sterke positie die Oracle $ORCL heeft verworven op het gebied van cloud en artificiële intelligentie zorgt ervoor dat het aandeel verder aan het stijgen is. Voorbeurs staat het weer een tientje hoger.

Dit komt ook door een bericht van OpenAI dat met een nieuwe versie komt, O1, en zegt dat het nog grotere uitdagingen daarmee kan oplossen dan die we tot nu toe meemaakten. Dit is bullish voor Oracle, dat namelijk zaken doet met OpenAI en met Microsoft.

Free ride creëren

Wij zitten op een stijging van het aandeel Oracle vanaf 121 dollar. Na de cijfers hadden we nog zoiets van: misschien moeten we even wat winst nemen omdat het zover boven het gemiddelde trendkanaal ligt. Maar we hebben toen besloten om te blijven zitten, zoals gemeld, en we blijven nu ook zitten.

Wat Oracle nu doet, is precies waar we het eerder over hebben gehad. Eens in de zoveel jaar vindt het bedrijf zichzelf weer uit. Dan krijg je een periode van wat mindere groei, en daarna schiet de groei weer naar boven. Dat geeft ook de kracht van Oracle aan.

We blijven dan ook op een stijging zitten, maar voor de zekerheid leggen we wel een stop in rond de 133 dollar. Daarmee hebben we de zoveelste free ride gecreëerd. (Zie ook de database.)

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.