Navigation

Oracle: blijft stijgen: guidance tijdens analistendag & uitspraken Ellison

Na de positieve vooruitzichten geschetst tijdens de analistenmeeting van het bedrijf zet het aandeel Oracle $ORCL de positieve trend zich voort. Ook een Q&A met Larry Ellison, de founder van Oracle, draagt bij aan de vaste stemming rond het aandeel. Deze video is verderop te vinden.

We zitten al op een stijging van het aandeel Oracle, en op vrijdag zagen we een significante toename van de aandelenkoers. Het blijkt inderdaad, zoals eerder geschreven, dat Oracle zichzelf weer opnieuw heeft uitgevonden en wel eens een periode van hoge groei in kan gaan en ook nog eens zijn positie versterkt in de voor haar belangrijke markten.

Tijdens de analistendag van Oracle gaf het bedrijf een prognose voor het fiscale jaar 2026 die ruim boven de huidige consensus ligt en voorspelde het sterke groei tot in 2029. Oracle verwacht voor FY26 een omzet van minstens $66 miljard tegenover de verwachte $64,1 miljard en voorspelt voor FY29 een omzet van minstens $104 miljard.

Deze ambitieuze prognoses hebben geleid tot enthousiaste reacties van beleggers. Het vertrouwen in de toekomstige prestaties van het bedrijf is daarmee verder versterkt, wat zich vertaalt in de aanhoudende stijging van de aandelenkoers op de beurs.

0:00
/4:22
CTO Larry Ellison: "I went to dinner with @elonmusk, Jensen Huang..& I would describe the dinner as Oracle & me & Elon begging Jensen for GPUs. Please take our money....No, no, take more of it. You're not taking out enough. We need you to take more of our money, please"

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.