Navigation

OSRAM: toelichting bij cijfers mogelijk positief effect voor chips automotive

De Oostenrijkse sensorfabrikant ams-OSRAM [OSRAM] leed in Q4 2023 aanzienlijke omzetdalingen, maar voldeed aan interne richtlijnen. Hoewel de cijfers slecht zijn, is het bedrijf vrij optimistisch over de toekomst. Vooral over automotive.

Zodoende zouden we deze cijfers als neutraal tot zelfs mild positief willen omschrijven voor chipgerelateerde bedrijven, zoals IFX, of Melexis, die gedeeltelijk gerelateerd zijn aan ams-OSRAM.

Bij ams-OSRAM daalde de verkopen daalden met 23% naar 908 miljoen euro, toegeschreven aan economische zwakte, in het laatste kwartaal. De operationele winst daalde naar 62 miljoen euro, bij een EBIT-marge op 6,9%.

Q1 2024 wordt een omzet van 800-900 miljoen euro verwacht, met een EBIT-marge van 4 tot 7%.

Ams-OSRAM is een in Oostenrijk gevestigde onderneming die actief is in de halfgeleiderindustrie. Het bedrijf ontwerpt en produceert geïntegreerde analoge microchips en biedt diensten en advies op het gebied van energiebeheer, sensoren, sensorinterfaces en mobiele entertainment.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.