Navigation

Ubisoft game overeenkomst: Activison - visie

Spelontwikkelaar Activision, bekend van Call of Duty, heeft aangekondigd dat het zijn streamingrechten buiten Europa zal verkopen aan Ubisoft $UBI. Deze strategische stap, bedoeld om Britse regelgevers te overtuigen voor een mogelijke overname door Microsoft, heeft geleid tot een sterke stijging van het aandeel Ubisoft.

Visie op Ubisoft: tot nu toe alleen gevolgd - kans op koersherstel

Deze overeenkomst kan extra waarde toevoegen aan Ubisoft nadat het bedrijf de laatste kwartalen met tegenvallers te maken had. We zijn Ubisoft een aantal jaren geleden gaan volgen vanwege eventuele synergiën met blockchain-gerelateerde games en crypto. Daar lijkt nu en misschien wel nooit iets van te komen.

We hebben in het verleden nog nooit iets gedaan met Ubisoft, maar zien nu wel het potentieel in de deal met Activision. Hoewel deze potentie tot nu toe niet gerealiseerd is, kan de verkoop van streamingrechten door Activision aan Ubisoft leiden tot extra inkomsten voor de Franse game-ontwikkelaar of het bestendigen van inkomsten.

De verwachtingen in een aantal cijfers

Er zijn echter ook enkele uitdagingen. Het aandeel Ubisoft heeft een hoog schuldniveau (ongeveer 65% nettoschuld ten opzichte van eigen vermogen volgens gegevens van S&P), wat een negatieve factor is.

De verwachting is wel dat vanaf 2024 een positieve kasstroom zal worden gerealiseerd. In termen van omzet wordt voorspeld dat het boekjaar 2024 een omzet van €2,15 miljard zal opleveren, met een winst voor bijzondere posten van €155 miljoen. Voor 2025 wordt een omzet van €2,29 miljard en een winst voor bijzondere posten van €202 miljoen verwacht, en voor 2026 wordt gerekend op een omzet van €2,45 miljard en een winst van €255 miljoen voor bijzondere posten.

Hoewel de winst per aandeel (wpa) wellicht niet de meest geschikte maatstaf is voor dit bedrijf is het altijd voor ons juist wel één van de belangrijkere maatstaven. Het geeft immers bottom line aan hoe het bedrijf het per aandeel doet, waarbij wel moet worden opgemerkt dat de winst per aandeel soms afwijkend wordt samengesteld door bedrijven.

De winst per aandeel voor Ubisoft wordt verwacht voor het boekjaar 2024 op €1,16, gevolgd door €1,46 in 2024 en €1,75 in 2025.

Prijs actie mag beter - groen grassprietje - misschien trading kans

Naast dat het bedrijf waarschijnlijk zijn dieptepunt qua bedrijfsactiviteiten heeft gepasseerd, is de prijsactie van het aandeel nog niet echt heel goed. Wel is er sinds begin dit jaar een voorzichtige uptrend zichtbaar waarbij de lows steeds hoger komen te liggen.

Terwijl we qua visie in principe neutraal zijn op het aandeel, sluiten we het niet uit dat hier een tradingkans ligt voor de komende maanden. Immers, de kans is aanwezig dat de prijsactie en het volume in het aandeel toenemen, in lijn met meer aandacht voor het aandeel. Ook kan gesteld worden dat de kans dat meer brokers hun taxaties opwaarts aanpassen is toegenomen.

Resumerend: high risk kans om opwaarts te trend

Al met al zien we dus een trading kans in het aandeel Ubisoft, met de aantekening dat op de zeer korte termijn de stemming op financiële markten wispelturiger is en meer terughoudend.

De trading buy valt in de categorie high risk en mag als zeer speculatief worden gezien. Mocht het huidige koerspatroon zich echter voortzetten, dan kan het aandeel waarschijnlijk de komende maanden verder stijgen. Ook sluiten we het niet uit dat op pure speculatie periodes kunnen aanbreken waarbij een melt-up in het aandeel zichtbaar wordt.

Enige achtergrond bij het nieuwe voorstel van Microsoft: Ubisoft

Microsoft heeft aangekondigd dat het zijn herziene overnamevoorstel als een "aanzienlijk afwijkende transactie" beschouwt. Microsoft verwacht dat het beoordelingsproces door de Competition and Markets Authority (CMA) vóór 18 oktober zal worden afgerond.

Hoewel de exacte voorwaarden van de deal niet zijn onthuld door Ubisoft, heeft de CMA aangegeven dat Ubisoft een eenmalige betaling aan Microsoft zal doen. Daarnaast zal Ubisoft een marktgebaseerd groothandelsprijsmechanisme opzetten om compensatie te bieden voor de cloudstreamingrechten van Activision's spellen.

Deze overeenkomst zal de diversiteit van de inhoud binnen Ubisoft's abonnementsservice, Ubisoft+, vergroten en Ubisoft in staat stellen om streamingtoegang tot Activision's spellen te licentiëren aan cloudgamingbedrijven, serviceproviders en consolefabrikanten.

De CMA benadrukte dat deze transactie Ubisoft ook in staat stelt om de rechten te commercialiseren voor elke andere cloudgaming-serviceprovider, waaronder Microsoft zelf.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.