Navigation

Paypal: +6% voorbeurs na cijfers - is de downtrend voorbij - visie aandeel

PayPal $PYPL heeft zijn financiële resultaten bekendgemaakt, waaruit zowel positieve als negatieve elementen blijken. Het aandeel staat voorbeurs 6% hoger.

De totale betaalvolumes stegen met 14% tot $403,9 miljard in het eerste kwartaal, iets lager dan de schatting van $417,27 miljard, terwijl de netto-omzet met 10% klom tot $7,7 miljard. Bovendien verbeterde de aangepaste operationele marge met 84 basispunten tot 18,2% in het kwartaal. De aangepaste winst per aandeel was $1,08, vergeleken met 85 cent een jaar geleden.

Het aandeel

PayPal heeft ook te maken met enkele uitdagingen. Het bedrijf ervaart hevige concurrentie van grote techbedrijven zoals Apple en Google in de digitale betalingsmarkt.

Daarnaast blijft de groei van PayPal's merkproducten, zoals Venmo, achter, wat een bron van zorg is voor investeerders. Een bijkomende punt is dat het totaal betalingsvolume in het tweede kwartaal $416,81 miljard bedroeg, lager dan de verwachtingen.

Hoewel PayPal enkele sterke signalen laat zien, zijn deze wellicht onvoldoende in een zeer competitieve markt. Het nieuwe management richt zich op winstgevende groei en kostenbeheersing om het vertrouwen van investeerders terug te winnen. Dit is een goede stap, maar de markt blijft erg moeilijk en concurrerend.

Daarom is het nog onduidelijk of deze maatregelen voldoende zijn. Toch zijn we benieuwd of het bedrijf op een gegeven moment een doorbraak kan realiseren, wat mogelijk kansen zou kunnen bieden. Maar nu blijft onze visie nog steeds hellen richting negatief zoals we al lange tijd zijn. (Zie ook de database.)

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.