Navigation

VS PCE: onderliggende indicatoren vriendelijker dan verwacht voor inflatie

VS PCE: onderliggende indicatoren vriendelijker dan verwacht voor inflatie
pro

De PCE (Personal Consumption Expenditures) prijsindex meet de veranderingen in de prijzen van goederen en diensten die consumenten in de Verenigde Staten kopen. De PCE kwam vorige week uit en volgens onderzoek zijn de onderliggende componenten vriendelijker dan verwacht.

Hierdoor is de kans iets groter geworden dat de Fed misschien toch 2 keer de rente dit jaar gaan verlagen, hoewel nu nog het basisscenario 1 verlaging is.

De PCE is een belangrijke maatstaf voor inflatie die door de Federal Reserve wordt gebruikt om economische beslissingen te nemen. De kern-PCE, die volatiele voedsel- en energieprijzen uitsluit, biedt een duidelijker beeld van de onderliggende inflatietrend.

Een meer getailleerde blik op de PCE

De analyse van de inflatieverspreiding in 178 kern-PCE-categorieën laat aanzienlijke vooruitgang zien in de afgelopen jaren. Hier is een verdere blik op de inflatietrends en wat ze betekenen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.