Navigation

Pepsi: cijfers voldoen - aandeel voorbeurs hoger - het aandeel - Unilever

Pepsi: cijfers voldoen - aandeel voorbeurs hoger - het aandeel - Unilever
pro

PepsiCo[Pepsi] $PEP heeft in het tweede kwartaal gemixt gepresteerd, ondanks een verzwakking van de vraag in Noord-Amerika. De omzet kwam uit op $22,5 miljard, fractioneel onder de verwachting. De winst per aandeel bedroeg $2,28, hoger dan de verwachte $2,16. Het netto-inkomen steeg naar $3,08 miljard, vergeleken met $2,75 miljard vorig jaar. Het aandeel staat voorbeurs 2% lager.

PepsiCo heeft zijn omzetprognose voor het hele jaar verlaagd, en verwacht nu een organische groei van ongeveer 4%, in plaats van minstens 4%. Desondanks blijft PepsiCo optimistisch over herstel in de tweede helft van het jaar, mede door strategische promoties en verpakkingsaanpassingen.

Het aandeel: misschien toch switchen naar Unilever

Bij het aandeel Pepsi zijn we sinds de covid-dip vanaf maart 2021 op een stijging gegaan op 135 dollar. We houden het aandeel vast, maar beschouwen het niet als een hoogvlieger; wel zien we het als een veilig aandeel.

Binnen deze sector is het één van de weinige fondsen waar we tot nu toe iets mee doen. Dit komt omdat de meeste bedrijven in deze sector vooral afhankelijk zijn van prijsstijgingen en grote concurrentie hebben. Dat geldt ook voor Pepsi, maar we vinden de productmix van Pepsi net iets beter.

Hoewel we momenteel geen outperformance verwachten, sluiten we niet uit dat we in de toekomst enige exposure willen richting deze sector. In dat geval zouden we bijvoorbeeld kunnen overwegen om van Pepsi naar Unilever te switchen. Als we dat doen, melden we dat. Voor nu houden we Pepsi echter vast, hoewel we enige twijfels hebben.

Sterke punten

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.