Navigation

Procter & Gamble - met cijfers - langs de zijlijn blijven

De cijfers van Procter & Gamble overtuigen ons niet om nu actie te ondernemen met het aandeel. Ook al is de outlook binnen de range iets naar boven aangepast, maar dat is een bekende truc. Het lijkt wat beter zonder echt de verwachtingen te verhogen.

Het bedrijf moet, net als anderen in dezelfde sector, het vooral hebben van prijsstijgingen. De omzet nam voornamelijk toe door hogere prijzen en daar kan juist de klad inkomen. De volumes daalde zelfs met 1%. Daar komt bij dat het aandeel in een range zit. Dat past bij het beeld van de meeste aandelen in deze sector. We doen dus niets en blijven wachten.

Enige cijfers

Procter & Gamble meldde een autonome omzetgroei van 4 procent, wat resulteerde in een omzet van 21,4 miljard dollar, vergeleken met 20,8 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. De prijzen stegen in het tweede kwartaal met 4 procent, terwijl de volumes met 1 procent daalden.

De winst per aandeel daalde op jaarbasis van 1,59 tot 1,40 dollar, mede als gevolg van een afschrijving van 1,3 miljard dollar Gillette. De aangepaste winst per aandeel van 1,84 dollar was beter dan de verwachtingen van de markt

Voor het huidige boekjaar rekent Procter & Gamble nog steeds op een omzetgroei van 2 tot 4 procent op jaarbasis. De aangepaste winst per aandeel moet op jaarbasis stijgen met 8 tot 9 procent naar 6,37 tot 6,43 dollar, waar het bedrijf eerder rekende op een groei van 6 tot 9 procent.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.