Navigation

Philips lager: apneu affaire overschaduwd

Philips laat in Amsterdam een aanzienlijke daling zien. De cijfers waren dan wel sterk en de verhoging van de outlook is gunstig, maar de apneu affaire is een grote onzekere factor. De kans dat er meer geld opzij gezet moet worden voor claim wordt niet uitgesloten.

Wij vonden het eerder opvallend dat een artikel van enige tijd geleden in het Eindhovens Dagblad over hogere claims in de apneu affaire nauwelijks aandacht kreeg in de beleggers society.

Voor ons was het artikel in dit dagblad reden om voorzichtiger te worden zonder direct het aandeel te verlaten. Wel hebben we daarna vermeld dat het misschien verstandig was om niet meer bij te kopen en een stop in te stellen.

Zoals eerder gezegd, zouden we geen extra aandelen kopen en nauwlettend in de gaten houden of het aandeel uiteindelijk steun vindt. Het bedrijf heeft ongeveer 1 miljard euro gereserveerd voor een wereldwijde terugroepactie van ongeveer 5,5 miljoen apparaten en heeft daarnaast 575 miljoen euro gereserveerd als onderdeel van een geplande schikking in de VS om patiënten te compenseren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.