Navigation

Philips: cijfers - tijdelijk staken verkoop apneu-apparaten in VS - visie

Philips: cijfers - tijdelijk staken verkoop apneu-apparaten in VS - visie

Philips $PHIA is deze ochtend met cijfers gekomen en deze aan zijn aan de lichte kant. Het bedrijf stopt ook (tijdelijk) met de verkoop van apneu-apparaten in de VS na een deal met de FDA. Het bedrijf herbevestigt het vertrouwen in het realiseren van het plan voor 2023-2025 met verdere prestatieverbetering in 2024.

Langs de zijlijn

De cijfers vallen tegen. Onze eerste reactie is dat we geen reden zien om positief te zijn over het aandeel. We staan al aan de zijlijn. De CEO van Philips zei ook zojuist op CNBC dat de Healtcare in een 'diepe crisis' verkeert. Hij wijst ook op een 'step-up' in winstgevendheid, maar we zien die uitspraak als 'marketing' en nemen dat met een korrel zout.

Ook het stoppen van de verkoop van apneu-apparaten in de VS, hoewel mogelijk tijdelijk, is niet goed. Misschien dat het meevalt en de apparaten snel weer verkocht mogen worden. Maar voor nu kan het leiden tot grotere claims. Iets wat we sowieso verwachten. We blijven dus weg uit Philips.

In het vierde kwartaal heeft Philips het aandeleninkoopprogramma voortgezet. Gedurende dit kwartaal werden 1,5% van de uitstaande aandelen ingekocht. Met nog ongeveer 0,5% van het programma dat openstaat, zal het programma hoogstwaarschijnlijk worden voltooid. Het effect van deze aandeleninkoop op de ondersteuning van het aandeel zal echter niet significant zijn.

Philips heeft besloten om het dividend van €0,85 per aandeel opnieuw volledig in aandelen uit te keren. Dit leidt tot verwatering van aandelen op een moment dat het aandeel al instabiel lijkt.

Hoewel de netto schuldpositie met €1,2 miljard is afgenomen tot €5,8 miljard en de verbeterende operationele marge resulteert in een nettoschuldratio van 2,5, werpt dit weinig licht op de operationele gang van zaken voor de nabije toekomst.

Hoe dan ook, we zien geen reden om iets met Philips te doen. Het wordt allemaal positief wordt voorgesteld in het persbericht, maar de vooruitzichten blijven onzeker.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.