Navigation

Philips: update: 363 miljoen euro reservering apneu affaire - salami-tactiek

Als gevolg van de apneu-kwestie reserveerde Philips $PHIA in het vierde kwartaal 363 miljoen euro. Wij denken dat dit veel te laag zal zijn. De kans dat er onvoorziene onaangenaamheden gaan plaatsvinden is groot. Wij blijven dan ook weg uit het aandeel. De cijfers van Philips waren ook twijfelachtig.

Als je terug kijkt sinds het begin van de apneu-affaire is het de salami-tactiek die Philips toepast. Steeds komt er een beetje slecht nieuws naar buiten. Het zou veel beter zijn om een allesomvattende en zeer gedetailleerde verklaring te geven en beleggers het ergste scenario voor te houden. Dan zit de "pijn" echt in de koers.

Dat Philips sloot een akkoord met de Amerikaanse toezichthouder over de slaapapneu-apparaten in de VS. De verkoop is voor nu gestaakt en dat geeft aan dat het alle kanten op kan gaan.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.