Navigation

Herhaling: Philadelphia Semiconductor index: gaat melt-up zich doorzetten

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

De PHLX Semiconductor $SOX, bestaande uit chipaandelen, laat op de grafiek een stevige opwaartse trend zien. Dit wordt bevestigd door de stijgende kanaallijnen waarin de koers zich beweegt.

Er zijn echter enkele belangrijke aandachtspunten die niet over het hoofd gezien mogen worden. In het verleden zijn er twee momenten geweest, gemarkeerd met rode cirkels, waarop de koers significant weerstand ondervond rond dezelfde niveaus.

Deze momenten laten zien dat de koers op deze punten moeite had om verder door te stijgen en vervolgens corrigeerde. Mocht er een correctie plaatsvinden, dan kan deze correctie fors zijn, gezien de eerdere koersbewegingen. Ondanks dit potentieel voor correcties, is de huidige trend juist aan het versnellen. Dit duidt op een sterke koopdruk en vertrouwen in de halfgeleidersector.

De conclusie is dat we momenteel eerder een melt-up zien dan een correctie. Ook al kan zo'n "short squeeze" overdreven zijn, dit zijn wel vaak hele grote en snelle bewegingen. Pas daarna gaan beleggers weer eens nadenken over waarderingen. Nu zien we dat liquiditeiten elkaar verdringen om deze groep aandelen te kopen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.