Navigation

Philadelphia Semiconductor Index: op basis van dynamic trend following

Philadelphia Semiconductor Index: op basis van dynamic trend following

Hieronder staat de chart van de Philadelphia Semiconductor Index $SOX, waarbij de koers van de asset is weggehaald en je een witte lijn en gekleurde blokken ziet. Deze witte lijn geeft de trend aan van de asset.

Het is een trendvolgend systeem dat wij dynamic trend following (DTF) noemen. Dit systeem heeft bepaalde bewegingen uit de koers gewassen waardoor de trend beter zichtbaar wordt.

DTF loopt altijd achter op de werkelijke marktbewegingen: het reageert later op trendomkeringen, maar vangt wel de grote trends op. Dit betekent dat DTF geen indicatie geeft voor de komende dagen, maar zich richt op de langere termijn.

Op dit moment zit de SOX in een stijgende trend. Dit is zichtbaar door de consistente opwaartse beweging van de witte lijn sinds begin 2023. De groene blokken ondersteunen deze opwaartse trend door momenten van verhoogde koopdruk aan te geven.

De recente beweging naar boven, gemarkeerd door groene blokken, suggereert een nieuwe impuls binnen de opwaartse trend, wat kan wijzen op een voortzetting van de stijging.

Tijdens de periodes van correctie, zoals die tussen augustus 2023 en november 2023, is de trend niet omgekeerd. Dit is zichtbaar in de bochten van de witte lijn: hoewel er korte neerwaartse bewegingen waren, volgden hierop herstelperiodes die de opwaartse trend bevestigden.

In deze correctieperiodes waren er lagere toppen en lagere bodems zichtbaar, maar niet gemeten over een langere periode, wat de kracht van de opwaartse trend benadrukte.

Kortom, de DTF-indicator laat een sterke en stabiele opwaartse trend zien voor de SOX. Ondanks enkele korte correcties blijft de langere trend stijgend, wat een positieve vooruitblik geeft op de lange termijn. Op de kort termijn kunnen bewegingen altijd tegengesteld zijn.

Deze analyse is puur gebaseerd op DTF en houdt geen rekening met andere factoren en aangezien het trend volgend is wordt een draai pas later herkend. Het kan dus zijn dat de DTF opwaarts beweegt, maar onderliggend de trend al is gedraaid en vice versa.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.