Navigation

Philadelphia Semiconductor Index: wat zegt de chart

Philadelphia Semiconductor Index: wat zegt de chart

Als we naar de Philadelphia Semiconductor Index $SOX kijken en puur naar de grafiek, zou het ons niet verbazen als er nog een stukje winst bijkomt. Als we de 3-daags-grafiek gebruiken, zou de index in ieder geval kunnen doorstijgen naar ongeveer 5400 punten.

Mocht dit niveau doorbroken worden, sluiten we zelfs niet uit dat de index weer teruggaat naar 5600 punten en misschien zelfs naar een nieuwe top. Maar we zijn ook enigszins sceptisch gezien de lage volumes en de wel hele steile stijging zonder negatief te zijn voor de lange termijn.

In ieder geval zouden we nu niet "blind" nog chipaandelen kopen als je al vanaf mooie niveaus long zit en zeker selectiever zijn zolang het beeld onrustig blijft zoals nu.

Daarbij zien we dat de index over een langere periode keurig binnen een opwaartse trendkanaal aan de onderkant is gebleven. Elke keer als de index een daling inzet, zien we kopers op de markt verschijnen. Echter, met betrekking tot de huidige opwaartse beweging willen we dus opmerken dat deze enigszins hyperig is

Zodoende denken we dat, als de index inderdaad verder stijgt, we niet lang daarna mogelijk een correctie of een consolidatie zullen zien. Dit hangt deels af van de cijfers van NVIDIA, die later in augustus worden vrijgegeven.

Resumerend

De onderliggende trend opwaarts is, misschien dat er mogelijk nog enige winst geboekt kan worden ook op de korte termijn. Maar dat de stijging in een zodanig hoog tempo plaatsvindt, bij relatief lage volumes overigens, is iets dat we niet volledig vertrouwen.

Dit betekent dat we niet uitsluiten dat, als de index weer de bovenkant van haar range bereikt, we nog een keer een correctie zien als bevestiging dat de onderliggende opwaartse trend echt intact is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.