Navigation

Philadelphia Semiconductor Index: misschien wel nieuwe hoogtes

Als de stemming vandaag op de beurzen niet omslaat, is het mogelijk dat de Philadelphia Semiconductor Index [PHLX] $SOX naar nieuwe recordhoogtes gaat stijgen. Zoals op de chart te zien is, heeft er onlangs een correctie plaatsgevonden. Rond het middenpunt van deze correctie, net iets daaronder, kwamen er weer kopers in de markt.

Nu de geluiden vanuit NVIDIA positief blijven en ook vanuit Taiwan Semiconductor, die een symposium heeft gehouden, zou het mogelijk kunnen zijn dat we gaan stijgen tot in ieder geval de top van het huidige trendkanaal. Het is zelfs denkbaar dat de index tijdelijk het trendkanaal verlaat en nieuwe hoogtes bereikt.

Veel chip-aandelen zijn zeker niet goedkoop. Wie nu de AI-evolutie binnen de chip-industrie mist, zal waarschijnlijk achterlopen voor misschien wel 5 tot 10 jaar. Dat gezegd hebbende, zelfs bij correcties in de chip-industrie zien we vaak dat deze aandelen weer worden opgepikt. De onderliggende trend blijft opwaarts, en het is zelfs mogelijk dat op de korte termijn er dus meer winsten zichtbaar worden.

De grafiek laat een stijgende trend zien binnen een kanaal. Het doorbreken van eerdere weerstandsniveaus kan een bullish signaal zijn voor verdere stijgingen. Met de steun van positief bedrijfsnieuws en technologische vooruitgang, lijkt de weg omhoog open te liggen voor de Philadelphia Semiconductor Index.

De komende dagen zullen cruciaal zijn om te zien of de index inderdaad deze positieve trend kan voortzetten en nieuwe recordhoogtes kan bereiken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.