Navigation

Philips: wil niet echt meer dalen - nog steeds kans dat we gaan kopen

Op 29 april heeft Philips een schikking bereikt in Amerika met betrekking tot de apneu-affaire. De totale schikkingen bedragen 1,1 miljard dollar en een aparte schikking van 540 miljoen dollar met verzekeraars.

Dat was voor ons een moment om het aandeel op "watch positief" te zetten. Sindsdien is de koers nog te weinig gecorrigeerd om in te stappen. Toch blijven we overwegen om het risico te nemen. Nu wachten we nog "even" af.

De ontwikkelingen rond Philips zijn duidelijk bullish. De schikkingsbedragen worden vanaf 2025 effectief en kunnen gefinancierd worden uit de kasstroomgeneratie, waardoor de angst voor een mogelijke emissie is weggenomen. Hoewel er nog steeds individuele claims en een zaak bij het ministerie van Justitie lopen, worden deze niet als rampzalig gezien.

Roy Jacobs, CEO van Philips, verklaarde dat er nog steeds een zaak loopt bij het Amerikaanse ministerie van Justitie en dat er mogelijk individuele claims kunnen volgen. Hij toonde echter vertrouwen in een goede afloop en sprak positief over de toekomstige resultaten van het bedrijf.

Hoewel de weg vrij lijkt voor Philips, moeten we rekening houden met de tijd die nodig is om het vertrouwen van klanten te herstellen en de lopende juridische zaken tot een goed einde te brengen.

Op 29 april heeft Philips een schikking bereikt in Amerika met betrekking tot de apneu-affaire. De totale schikkingen bedragen 1,1 miljard dollar, plus een aparte schikking van 540 miljoen dollar met verzekeraars. Dat was voor ons een moment om het aandeel op "watch positief" te zetten. Sindsdien is de koers nog te weinig gecorrigeerd om in te stappen. Toch overwegen we nog steeds om het risico te nemen. Voor nu wachten we nog "even" af.

Outlook van Philips zelf

Philips verwacht een omzetstijging van 1% op jaarbasis in de divisie Diagnosis & Treatment. De opbrengsten van de divisie Connected Care kunnen daarentegen met 5% dalen op jaarbasis. De marges kunnen verbeteren van 8,6% naar 9,4%, wat boven de marktverwachtingen ligt. Philips handhaaft de verwachting van een EBITDA-marge van 11 tot 11,5% in 2024.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.