Navigation

Philips: aandeleninkoop voltooid - te klein voor significant effect winst per aandeel - 0,47%

Philips heeft een aandeleninkoopprogramma voltooid waarbij het bedrijf ruim 4,4 miljoen aandelen heeft ingekocht. Voor de aandeleninkoop waren er in totaal 939.939.384 gewone aandelen van Philips uitstaand. Door de inkoop is dit aantal nu verminderd tot 935.539.384 aandelen. Dit betekent dat ongeveer 0,47% van de uitstaande aandelen is ingetrokken.

Een voorbeeldberekening toont aan dat, als de totale winst van Philips 1 miljard euro bedraagt, de WPA hierdoor toeneemt van 1,06 euro per aandeel naar 1,07 euro per aandeel. Dit is dus een een kleine toename waardoor het totale effect op het aandeel ook beperkt is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.