Navigation

VS: Congres moet strijd illegaal gebruik crypto steunen - The Wall Street Journal

Plaatsvervangend minister van Financiën Wally Adeyemo roept de crypto-industrie op tot zelfregulering om gruwelijke daden zoals de aanval van Hamas op Israël te voorkomen.

In het artikel in The Wall Street wordt besproken dat plaatsvervangend minister van Financiën, Wally Adeyemo, oproept tot nieuwe bevoegdheden van het Congres om de illegale inzet van cryptocurrencies te bestrijden.

Het ministerie van Financiën maakt zich zorgen over het mogelijke misbruik van digitale activa, met name in verband met organisaties zoals Hamas, die cryptocurrency hebben gebruikt om hun activiteiten te financieren. Ze zijn in gesprek geweest met zowel Democraten als Republikeinen om mogelijke maatregelen te verkennen.

Adeyemo benadrukte de recente aanval van Hamas op Israël, wat de aandacht heeft gevestigd op het illegale financiële gebruik van digitale activa. Het ministerie van Financiën is van mening dat het Congres actie moet ondernemen en aanvullende instrumenten moet verschaffen om deze kwesties aan te pakken.

Daarnaast wordt benadrukt dat de cryptocurrency-industrie zichzelf moet reguleren en beschermen tegen het gebruik van hun activa voor illegale activiteiten.

De zorgen van het ministerie van Financiën over de rol van digitale activa bij de financiering van militante groepen, evenals hun inspanningen om samen te werken met wetgevers en de cryptocurrency-industrie, worden ook genoemd in het artikel.

Wetgevers hebben informatie opgevraagd bij het ministerie van Financiën over het gebruik van cryptocurrency door terroristische groepen en mogelijke nieuwe wetten om dit probleem aan te pakken. Sommige stemmen in de cryptocurrency-sector betogen echter dat de rol van digitale activa bij de financiering van terroristische organisaties mogelijk overdreven is.

Congress Must Aid Fight Against Illicit Use of Crypto, Treasury Official Says
Deputy Treasury Secretary Wally Adeyemo calls on the crypto industry to self-regulate to avoid furthering “heinous acts” such as Hamas’s attack on Israel.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.