Navigation

Herhaling: Podcast en charts: de prijs gedreven actie - AEX - DAX - S&P 500

audio-thumbnail
Prijs gedreven actie - de AEX - de DAX - de S&P 500
0:00
/336.959925

We gaan tegen het einde van deze week naar de prijs gedreven actie van 3 indices kijken. Dat zijn de AEX, de DAX en de S&P 500.

AEX

De AEX presteerde deze week aanzienlijk beter in prijs actie. De 800 is doorbroken, wat nu als een eerste ondersteuningsniveau dient. De volgende hindernis is 840. Of de index daadwerkelijk de stijging voortzet, hangt waarschijnlijk vooral af van ontwikkelingen rond individuele aandelen en zwaargewichten zoals ASML en Shell. En uiteraard de rente.

DAX

De Duitse beurs staat er sterk voor als we naar de prijs actie kijken. We zijn al geruime tijd positief over deze beurs. De DAX bevindt zich in een mooi opwaarts kanaal, en zelfs een iets grotere correctie lijkt het opwaartse momentum niet te verstoren.

De S&P 500

De S&P 500 heeft de vorige top van eind 2021 overschreden. De handel is qua prijsactie enigszins "opgeblazen", wat mogelijk tot een correctie zou kunnen leiden. Echter, de trend blijft opwaarts bij, ook een genormaliseerde correctie. Een uitbraak uit de huidige stijgende trend, die sinds eind 2022 zichtbaar is, zou zelfs tot een versnelling van de opwaartse beweging kunnen leiden. Hoe dan ook, de trend is opwaarts.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.