Navigation

VS PPI: boven prognoses - eventuele implicaties voor de trend

De producentenprijzen (PPI) in de Verenigde Staten zijn in juni gestegen met 0,2%, vergeleken met een onveranderd percentage in de voorgaande periode. De verwachting was een stijging van 0,1%. Op jaarbasis is het cijfer uitgekomen op 2,6%, terwijl de verwachting 2,3% was, en in de periode daarvoor was het 2,4%.

De kerninflatie, exclusief energie, steeg maand op maand met 0,4%, terwijl een stijging van 0,2% werd verwacht. In de periode daarvoor bedroeg dit cijfer 0,3%. Op jaarbasis is de kerninflatie uitgekomen op 3,0%, bij een verwachting van 2,6%, en in de voorgaande periode was het 2,6%.

De implicaties voor de trend

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.