Navigation

PPI Duitsland: nieuw signaal afname inflatie - gunstig voor aandelen

De producentenprijzen (PPI) in Duitsland zijn in oktober opnieuw aanzienlijk lager dan een jaar eerder. Dit is goed nieuws en wijst er inderdaad op dat inflatie steeds minder een probleem is.

Sinds vorige week houden dealers er zelfs rekening mee dat de ECB in 2024 de rente met 100 basispunten kan verlagen. Of dat ook echt zal gebeuren moet nog blijken. Dat gezegd hebbende zijn de data van vandaag echter ondersteunend voor het idee dat de ECB wel eens van hawkish naar dovish kan gaan in de komende maanden.

De PPI daalde op jaarbasis met 11,0%, na een daling van 14,7% in september. Dit was de sterkste afname sinds Destatis begon met het bijhouden van deze gegevens.

In oktober 2022 waren de prijzen nog met 34,5% gestegen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De energieprijzen daalden in oktober van dit jaar met bijna 28% op jaarbasis.

Vergeleken met een maand eerder daalden de producentenprijzen in oktober met 0,1%.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.