Navigation

Herhaling: Crypto: prijs gedreven actie aantal indices - Total Value Locked

[Dit bericht is op vrijdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

In deze update van de crypto-markt gaan we kijken naar de prijs gedreven actie van een aantal crypto indices. We kijken niet naar andere factoren, maar puur naar de prijs gedreven actie ofwel de prijs actie van deze indices.

De Total Market Cap Crypto Index

De Total Market Cap Crypto Index (TOTAL1), die alle munten bij elkaar vertegenwoordigt exclusief stablecoins, zit in een uptrend. We hebben gezien dat begin 2024 er tijdelijk een zijwaarts patroon was en sindsdien hebben we een aantal weken gehad met een sterke uptrend.

Deze week konden we constateren dat de handel juist iets is gedaald. Het opgaande trendkanaal is op geen enkele manier in gevaar gekomen en de index lijkt nog altijd op weg te gaan naar ongeveer 2 biljoen dollar. Dat hoeft niet in een rechte lijn te zijn. De Total Market Cap Crypto Index toont wel een duidelijk opwaartse trend.

De munt die hier dominant in is, is Bitcoin, vanwege haar marketcp. Het gaat er dus van afhangen wanneer er weer een nieuwe rally ontstaat in Bitcoin.

TOTAL2

De TOTAL2, de index van alle crypto, exclusief Bitcoin, laat een opwaartse tendentie zien. Deze index zit in een relatief beperkt trendkanaal waarbij het patroon lijkt op de TOTAL1. De TOTAL2 ligt in het midden van haar opgaande trendkanaal en geeft aan dat de strijd onbeslist is voor de zeer korte termijn en geeft ook aan, al zou er een correctie plaatsvinden, de trend opwaarts is.

De Total Value Locked

De Total Value Locked (TVL) in crypto is sterk gecorreleerd aan de TOTAL2. Deze index die laat zien hoeveel de totale waarde is van de vergrendelde munten, is de laatste tijd sterk gestegen en noteert nu rond de 136,86 miljard dollar. Dit correleert naar een totale eerlijke waarde (fair value) van crypto, exclusief Bitcoin, van ongeveer 811 miljard dollar. De TOTAL2 staat daarboven wat vaak zien is bij bull markets

De TOTAL3

De TOTAL3, dat is exclusief Bitcoin en Ethereum, laat een opgaande beweging zien. De trend is echter nog niet echt heel sterk. Het momentum is dus eigenlijk nog steeds beperkt. Dit past bij het beeld dat de altcoins, exclusief Ethereum, nog steeds niet echt een melt up hebben laten zien.

Vaak volgen deze altcoins uiteindelijk toch de koers van Bitcoin en ook in dit geval is daarom de blijvende verwachting dat deze index (totale waarde van de onderliggende munten) naar 700 miljard tot 750 miljard dollar kan stijgen vanaf de huidige 536 miljard dollar.

Dat hoeft niet in een rechte lijn te zijn maar het is evident dat in de altcoin-markt het momentum nog niet op volle toeren draait.

Als aantekening willen we geven dat na elke melt up er ook waarschijnlijk weer een crash gaat plaatsvinden omdat munten geen intrinsieke waarde hebben en er ook veel scams en dergelijke meestijgen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.