Navigation

Prosus: met cijfers - e-commerce winstgevend - instant view

Dit is instant view. Later vandaag volgt een update

Prosus $PRX heeft een groei van 19% in de topline gerealiseerd, met een geconsolideerde e-commerce omzet van $5,5 miljard. De geconsolideerde e-commerce bereikte winstgevendheid met een verbetering van $451 miljoen in de handelswinst tot $38 miljoen.

De vrije kasstroom steeg met $773 miljoen tot $524 miljoen, een drievoudige verbetering ten opzichte van het voorgaande jaar. Sinds de lancering heeft het aandeleninkoopprogramma $35 miljard aan waarde gecreëerd, met een 8% toename in de nettovermogenswaarde per aandeel.

In het boekjaar 2024 steeg de groepsomzet met 19% tot $5,5 miljard, terwijl de aangepaste EBITDA verbeterde van een verlies van $480 miljoen tot een verlies van $13 miljoen.

De handelswinst verbeterde van een verlies van $586 miljoen tot een verlies van $118 miljoen. De kerninkomsten stegen met 84% tot $5,0 miljard. Binnen de e-commerce portefeuille stegen de inkomsten met 19% tot $5,5 miljard, terwijl de handelswinst verbeterde van een verlies van $413 miljoen tot een winst van $38 miljoen.

In de voedsellevering daalden de inkomsten met 22% tot $1,2 miljard, terwijl de handelswinst verbeterde van een verlies van $106 miljoen tot een winst van $67 miljoen. [correctie over voedsellevering die niet 22 daalde, maar 22 procent steeg]

De inkomsten van OLX Group stegen met 27% tot $707 miljoen, met een verbetering van de handelswinst van $56 miljoen tot $172 miljoen. De inkomsten van PayU stegen met 38% tot $1,1 miljard, terwijl het handelsverlies verbeterde van $83 miljoen tot $31 miljoen.

Binnen de edtech sector stegen de inkomsten met 9% tot $148 miljoen, terwijl het handelsverlies afnam van $131 miljoen tot $98 miljoen. De etail sector zag een stijging van 8% in inkomsten tot $2,2 miljard, met een vermindering van het handelsverlies van $61 miljoen tot $35 miljoen.

Prosus heeft zijn groepsstructuur vereenvoudigd, verbeteringen gerealiseerd in alle kernprestatie-indicatoren en winstgevendheid in e-commerce zes maanden eerder dan gepland bereikt.

Eerste blik op de cijfers

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.