Navigation

Prosus: sterk gestegen - voor een gedeelte winstnemen - free ride

Het aandeel Prosus $PRX, dat een groot belang heeft in Tencent, is sterk in prijs gestegen. We hebben de laatste tijd veel twijfels gehad over Prosus, omdat het buiten China te weinig succesvolle investeringen heeft gedaan.

We hebben toen ook aangegeven dat het belang in Tencent misschien wel te laag gewaardeerd is. Nu blijkt door alle Chinese maatregelen dat Prosus inderdaad mee omhoog gaat.

We zijn van plan om ons risico wat te verminderen. De ontwikkelingen bij Prosus zijn redelijk, maar het bedrijf moet zoeken naar nieuwe strategieën en investeringen.

Het is nog niet duidelijk of Prosus erin zal slagen nieuwe succesvolle investeringen te doen. Daarom nemen we winst op de helft van onze positie en laten we de andere helft liggen, in de hoop dat er meer waarde komt uit de Chinese deelnemingen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.