Navigation

Prosus: presteert boven verwachting - blijven op up

In de eerste helft van dit jaar heeft Prosus $PRX indrukwekkende cijfers neergezet. Op vrijwel alle gebieden wist het bedrijf positief te verrassen. Dit geeft aan dat we bullish blijven op Prosus. Wel moet gezegd worden dat, ondanks de indrukwekkende cijfers, beleggers waarschijnlijk vooral willen weten hoe het bedrijf de komende jaren zal presteren.

En daarvoor heeft het een aantal nieuwe "hits" nodig. Ondanks deze onzekerheid zien wij het aandeel als duidelijk ondergewaardeerd in verhouding tot haar portfolio (bezittingen). Zodoende ligt bij de huidige gegevens de fair value aanzienlijk hoger dan de huidige koers.

Volgens de volledige halfjaarcijfers is de omzet met 16 procent gestegen tot 2,6 miljard dollar. Deze groei wordt door Prosus als dubbel zo snel beschouwd als die van sectorgenoten. Het overgrote deel van deze omzet is afkomstig uit de e-commerce portefeuille.

Er is ook aanzienlijke vooruitgang geboekt in de winstgevendheid, waardoor Prosus zijn doel voor de winstgevendheid van de e-commerce portefeuille zes maanden eerder dan gepland heeft bereikt. Het bedrijf verwacht dit winstdoel nu in de tweede helft van 2024 te behalen.

Bovendien is iFood inmiddels winstgevend, met een stijging van 15 procent in de brutotransactiewaarde en 17 procent in de omzet. Voor Delivery Hero is in het tweede kwartaal de brutotransactiewaarde met 8 procent gestegen en de omzet in de eerste zes maanden met 27 procent.

Prosus boekt vooruitgang in het stimuleren van winstgevende groei, mede dankzij actief portefeuillebeheer. De e-commerce portefeuille nadert het break-even punt.

De vereenvoudiging van de bedrijfsstructuur en het inkoopprogramma van eigen aandelen hebben Prosus ook geholpen, waardoor de intrinsieke waarde per aandeel wordt gestimuleerd. De kernwinst per aandeel uit voortgezette activiteiten is gestegen van 0,39 dollar tot 0,76 dollar per aandeel, zoals Prosus vorige week al had aangekondigd.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.